Vervolggroep voor vrouwen na seksueel misbruik

Voor wie is de vervolggroep bedoeld?

Alle vrouwen die deel hebben genomen aan de therapiegroepen zijn van harte welkom in de vervolggroep.

In deze groep gaan wij langer bij een model stilstaan en zullen er ook meer in gaan werken. Dit sluit heel mooi aan bij de ervaring die je hebt uit de eerste groep. Je weet dan al veel over de theorie en de modellen. We zetten een extra stap zodat jij ook meer kunt ervaren wat de diepere lagen in de schade zijn en hoe het precies bij jou eruit ziet. Voor iedereen is de schade hetzelfde maar het ziet er anders uit, dit maakt het ook zo belangrijk om JOUW verhaal te gaan ontwarren, de puzzel leggen die jij door het misbruik op moet gaan lossen. We gaan steeds meer naar de angel van het probleem, want daar moeten wij zijn om het misbruik echt te verwerken.

 

Wat is het nut van de groep?

Juist de kracht van de groep is heel behulpzaam in dit diepgaande werk. Deze groepen begeleid ik samen met Marjo van Pomeren. Ook bij deze groep zullen wij indien mogelijk, een beroep doen op een stagiaire als extra ondersteuning.

Wij stemmen de inhoud af op de vragen uit de groep. Dit doen wij door tijdens de incheckronde aan het begin van de dag op zoek te gaan naar een centraal thema in de groep. Daar maken wij samen met de groep een keuze over het model waarmee wij gaan werken.

Mogelijke onderwerpen zijn:

 • De seksuele imprint, verwarring over gender, seksuele identiteit, uitleven in seksualiteit, afkeer van seksualiteit, seksuele fantasieën en wat heeft dat met misbruik te maken?
 • Wat is intimiteit, en hoe doe je dat intiem zijn met iemand?
 • De schade door de splitsing, depressie, verslaving
 • De kinderen van toen, kunnen wij contact maken met het meisje wat zo eenzaam is achtergebleven in het misbruik?
 • Waarom lukt het mij niet een duurzame relatie aan te gaan?
 • Boosheid en agressie
 • De daderstem leren herkennen
 • De dader eruit zetten, hoe dan?
 • Hoe vertel ik het mijn familie of partner?
 • Zwangerschap door seksueel geweld
 • Wat is actief slachtofferschap?
 • Waar verlang ik naar, wie ben ik?
 • Getuigenzucht, wat is dat?
 • Seksueel misbruik en gedachten aan de dood?
 • Waarom kom ik maar niet van dat schuldgevoel af?
 • Schaamte, wie moet zich schamen?

Het kan en mag overal over gaan, wij hebben geen oordeel en bewegen tegen het ongemak in. Wij creëren een veilige haven waar al onze vragen gesteld en ons verhaal vertelt mag worden.

 

Praktische afspraken

De groep bestaat uit 4 volledige dagen,  waarvan 1 tweedaagse. Wij hebben daarvoor een prachtige locatie in de buurt van Utrecht gevonden.

De bijeenkomsten vinden plaats van 10 uur tot 16.30 uur in Houten, nabij Utrecht. De deuren van de locatie gaan open vanaf 9.30 uur en koffie, thee en wat lekkers staan dan voor je klaar. Het weekend begint op zaterdagochtend en eindigd op zondagmiddag 16.30 uur. In het weekend krijg je twee volle dagen, een avondprogramma en op zondag een vroeg ochtend programme voordag de dag begint. Inbegrepen is ook een overnachting in een eigen kamer met badkamer, twee keer lunch, een keer diner en een keer ontbijt. Verder is er de hele dag heerlijke thee met koekjes beschikbaar.

De locatie heeft een fijn terras, een huiskamer (met piano) en leuke zithoekjes. Ook is er een enorme tuin waar je vrij gebruik van mag maken.

Betalen in 3 termijnen is mogelijk. Over de prijs zijn we nog in gesprek met de locatie, deze zal naar verwachting niet veel verschillen van de starters LIVE groep.

De groep gaat van start bij voldoende aanmeldingen. Minimaal 6, maximaal 9 deelnemers.

En ook deze groep geef ik weer samen met Marjan van Maaren, wij kijken er nu al naar uit!

 

Deelnemen aan de vervolggroep voor vrouwen

Meld je aan via het contactformulier op deze site of stuur een bericht naar Jeannette (info@praktijkvoelmoedig.nl) of naar Marjan (info@marjanvanmaaren.nl). Heb je twijfels of vragen, laat het ons weten.

Je kan bij ons ook een aanvraag doen voor een bijeenkomst van 1 dag. Als wij jullie wensen weten, maken wij een programma op maat.