Het trauma verwerken begint met praten...

Doorbreek het isolement. Begin met praten. Begin met trauma verwerking na seksueel misbruik.
u

Voel jij je snel schuldig?

Staat “nee zeggen” niet in je woordenboek? Sta je automatisch voor iedereen klaar? Weet je eigenlijk hoe het met jou gaat?

u

Heb jij onverklaarbare gevoelens van somberheid of zinloosheid?

Voel je je nooit echt gelukkig? Snap je niet wat er met je aan de hand is?

u

Ken jij gevoelens van diepe eenzaamheid?

Zo’n groot geheim meedragen, jaren aan een stuk, dat is een regelrechte aanslag op je levensgeluk en -vreugde.

Jij kan gelukkig zijn!

Trauma verwerking na seksueel misbruik is een werk dat niet altijd gemakkelijk is. Maar er valt zoveel te winnen! Hoe zou het voelen als jouw lijf ook echt van jou is? Hoe fijn zou het zijn om meer aanwezig te zijn in je eigen leven? Hoe heerlijk zou het zijn om verbinding te voelen met de mensen om je heen? Als je van je laat horen en je plaats inneemt, neemt de eenzaamheid af. 

Terugkijkend ga jij jezelf en de keuzes die je gemaakt hebt in jouw leven steeds beter begrijpen. Bovendien zal je merken dat je meer echte keuzevrijheid krijgt, omdat je niet langer wordt geleefd door de schade van het trauma.

Doordat jij bent gaan praten en er mensen zijn die echt luisteren en jou begrijpen, neemt het gewicht van het geheim wat jij mee torste af. Het leven wordt lichter, vrolijker en je leert jezelf opnieuw kennen.

“Ik help seksueel misbruik slachtoffers die leven met een geheim
om te beginnen met praten, zodat er een start gemaakt wordt met het verwerkingsproces”

Jouw leven is van jou!

Jarenlang heb ik geleefd met het idee dat er met mij niets aan de hand was. Toch kwam ik steeds dezelfde problemen tegen, totdat ik daarin een patroon begon te ontdekken. Inmiddels volgde ik een opleiding tot therapeut. Toen ik met cliënten begon te werken kwam ik opvallend vaak seksueel misbruik tegen en kon ik echt niet meer om mijn eigen ervaringen heen. Ik vond een therapeut en opleider die een methodiek heeft ontwikkeld, speciaal voor mensen die als kind seksueel misbruikt zijn. Ik heb mijn eigen weg hierin afgelegd en bovendien had ik meteen mijn specialisatie als therapeut te pakken! Dit moet de wereld in, dit moeten alle slachtoffers weten, dit klopt!”

Een leven zonder geheim, schuld of schaamte

Jij geeft jezelf weer een stem

Heerlijk dat jij kan zeggen wat je wel en niet wilt. Jij laat jezelf horen, jouw mening telt. Doordat jij hiermee aan de slag gaat, krijg jij ook weer contact met wat jij werkelijk wilt. Wie ben jij eigenlijk, waar houd je van? Jij zegt “nee” maar ook het volmondige “ja” is weer van jou.

Jij begrijpt jouw levensloop

Wanneer je als kind seksueel misbruikt bent, vindt er een “aardverschuiving” binnen in jou plaats, niets klopt er nog. Het is belangrijk dat jij de opgelopen schade herkent, zodat je terugkijkend heel veel gaat begrijpen. Bovenal weet jij dan ook dat jij nergens schuld aan hebt.

Breng jezelf terug naar huis

Wanneer je gaat verwerken, zal jij jezelf opnieuw leren kennen. Zonder de schade van het misbruik, heb jij de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen op een manier en in een richting die echt bij jou past. Het is mogelijk dat jij verrassende ontdekkingen gaat doen. Welkom terug in de wereld!

Ervaringen van mijn klanten

Ik vond het heel fijn en vertrouwd om therapie bij Jeannette te volgen en ik kon mij makkelijk voor haar open stellen. Ik heb er nu nog altijd veel baat bij. Zij heeft mij geleerd dat ik ook een klein bang meisje mag zijn en dat ik dat gevoel kan omarmen als een volwassen vrouw. En dat ik dat kleine meisje dan in mijn gedachten bij de hand kan nemen.

Arielle, 30 jaar

Jeannette is creatief. Tijdens de sessies vindt zij iedere keer een manier om bij een punt te komen waar ik eigenlijk van weg wil. Zodoende heb ik wel grote stappen gezet, hier kan ik weer verder mee.
Ik zie nu in hoeveel schade misbruik aanricht en daar ben ik best wel van geschrokken.
Ik ga zeker door met stappen zetten.

Ami, 52 jaar

Seksueel misbruik verwerken: het is te doen!

Niemand heeft er echt zin in, je helemaal verdiepen in het misbruik wat jou als kind is overkomen. Toch zal je merken dat er steeds meer lucht en licht komt gedurende jouw proces. Het is niet alleen maar zwaar en moeilijk, daarnaast zal je ook mooie momenten en ervaringen tegenkomen. Jij gaat eindelijk ontdekken wie jij werkelijk bent, dat is een prachtig kado wat jij jezelf kan gaan geven!

Een afspraak kan afgezegd of verplaast worden. Doe dit wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik niet genoodzaakt ben de kosten door te berekenen.

Afspraken die op maandag zijn gepland, dienen uiterlijk de vrijdagochtend ervoor geannuleerd te zijn.

Wacht niet langer, breek het geheim open en breng jezelf weer thuis!

Het trauma heeft jouw leven bepaald, nu is het tijd om zelf weer aan het roer te staan.

Vragen die ik vaak hoor

Het is al zo lang geleden, dan kan ik er toch geen last meer van hebben?

Helaas is het antwoord: ja dat kan zeker! Seksueel misbruik wat in de kindertijd plaatsvindt, is een zeer ernstig trauma. Het heeft vanaf dat moment gevolgen voor de rest van je leven. Gelukkig is er iets aan te doen en is het nooit te laat.

Ik heb al therapie gehad, het werkt niet.

Gelukkig wordt er steeds meer over seksueel misbruik gesproken en is er ook meer en betere therapie beschikbaar. Echter, vaak weet de hulpverlener er niet genoeg van of doet hij of zij “het erbij”. Daarnaast heeft men zich aan zorgbudgetten te houden en krijg jij niet voldoende wat je nodig hebt. Ik heb nieuwe inzichten tot mijn beschikking, waardoor je zal merken dat de therapie werkt, lees hierover meer in mijn blogs.

Ik ben veel te bang om te praten over mijn misbruikervaringen.

Angst om te praten is iets wat heel vaak voorkomt bij seksueel misbruik. Meestal is die angst nog breder. Met andere woorden, jezelf uiten roept angst op. Zeggen wat jij te zeggen hebt, gaan staan voor wie jij bent. Daarnaast rust er nog steeds een taboe op spreken over seksueel misbruik. Bovendien is de ervaring vaak jarenlang een geheim geweest en roept het angst op om het stilzwijgen te doorbreken. Je zal je moed bij elkaar moeten rapen. Voel je moedig en zeg “Voelmoedig” JA tegen jezelf.

Het is maar 1 keer gebeurd, dan is het toch niet zo erg?

Helaas is ook dit niet waar. De schade neemt plaats in jou, op de allereerste seconde van het misbruik. De schade die je oploopt is dus dezelfde als wanneer het vaker gebeurt. Echter de ervaring zal bij herhaling “dieper inslijten”, maar iedereen laat dezelfde patronen zien. Kortom, ook wanneer het misbruik 1 keer heeft plaatsgevonden, is het nodig erover te praten en het verwerkingsproces te doorlopen.

Ervaringen van mijn klanten

Al jaren hebben mijn vrouw en ik problemen met het gedrag van onze zoon, het baarde ons zorgen. Toen ik met Jeannette sprak over wat wij meemaakten, heeft zij ons veel uitgelegd over seksueel misbruik en de gevolgen daarvan. Zij is een specialist op dit onderwerp. Nooit is er door een hulpverlener met ons gesproken over deze mogelijkheid. Wij gaan opnieuw met onze zoon in gesprek.

 

Henry, vader

Jeannette kan de vinger op de zere plek leggen.
Niet altijd prettig om te horen, maar wel erg belangrijk om vooruit te kunnen in mijn proces.
Ze is altijd met liefdevolle aandacht aanwezig en zorgt voor een veilige omgeving. Daardoor konden haar woorden echt landen en heb ik grote stappen kunnen maken in mijn verwerkingsproces.

 

Elisabeth, 50 jaar

Praten over wat jou is overkomen moet gebeuren!

Hoe zou het zijn als je alles kan vertellen en niets hoeft uit te leggen?