Vrouwengroepen na seksueel misbruik

De najaarsgroepen gaan weer van start!

Wil jij meer weten over de schade die seksueel misbruik veroorzaakt en wat er nodig is voor herstel van die schade? Wil jij in contact komen met lotgenoten maar ook met jezelf? Dan nodig ik jou uit om verder te lezen!

Online ondersteuningsgroep met afsluitende live cursusdag

Ontmoet lotgenoten van seksueel misbruik en praat met hen over verschillende thema’s. Onder leiding van Jeannette Dijkstra en een collega traumaseksuoloog.

Seksueel misbruik maakt eenzaam. Dat begint al in je kindertijd. Door iets mee te maken dat kinderen niet horen mee te maken, ben je anders geworden dan alle andere kinderen. Je kan niet meer “gewoon” kind zijn.

Die eenzaamheid neem je mee naar je volwassen leven. Het heeft invloed op je relaties, je vriendschappen en je gezin. Het voelt alsof er steeds iets tussen jou en een ander in staat. Verbinding vinden tussen jou en de mensen om je heen is moeilijk. Het is alsof je niet helemaal aanwezig bent in de wereld.

Misschien heb je wel nooit gedaan wat je zelf zou willen.
Misschien vind je je weg niet in de wereld.

Het misbruik creëert afstand tussen jou en je vertrouwde omgeving. Het wordt al helemaal ingewikkeld als de dader iemand uit je vertrouwde omgeving is, zoals een familielid. Het zorgt er misschien voor dat je geen gezin hebt gesticht. Misschien verstoorde het je relatie en ben je gescheiden. Of verstoorde het je contact met je familie zo erg dat je geen contact meer met hen hebt.

Eenzaamheid en seksueel misbruik gaan hand in hand en soms is het zo voelbaar hoe alleen jij eigenlijk door het leven gaat.

In deze cursus gaan wij met elkaar op weg om meer inzicht te krijgen in de schade die jij hebt opgelopen en de gevolgen daarvan op jouw leven. Ik werk met verschillende collega’s die allemaal net als ik de opleiding tot traumaseksuoloog hebben gevolgd. In onze groepen bundelen wij onze kennis en krijg jij het beste van ons beiden.

In de groep gaan wij in gesprek met elkaar, jullie krijgen praktische (t)huiswerkopdrachten en ook geven wij een theoretisch kader, zodat jij jezelf beter gaat begrijpen. Wij komen 6 keer online bij elkaar en zullen iedere bijeenkomst een thema centraal stellen:

Veiligheid en onveiligheid.

Gevolgen van de schade en herstel. Jij komt erachter: ik ben niet gek!

Eenzaamheid en depressie, een gevolg van de schade.

Verbinding en wat staat de verbinding met onszelf en de ander in de weg?

De aanpasser is de misbruikstand. Wat dit betekent zullen wij uitgebreid uitleggen.

Verlangen, waar sta jij en waar wil je naartoe?

Een van mijn favoriete werkvormen zijn de stoelen van agressie, hierin gaan wij samen op onderzoek naar jouw grenzen en hoe je dat communiceert. Dit is heel spannend maar ik beloof je, het is ook leuk!

De laatste dag is de offline bijeenkomst. Wij ontmoeten elkaar in het echt en gaan aan de slag met wat wij de voorgaande ontmoetingen hebben geleerd en onderzocht. Wij doen dat in de groep maar werken ook aan opdrachten in tweetallen. Het wordt een mooie en inspirerende dag. Dat durven wij nu al te zeggen!

Data en tijd: nog geen nieuwe data beschikbaar

ONLINE: 

LIVE dag: 

Investering: 325 euro (inclusief kort kennismakingsgesprek)

De online bijeenkomsten zijn van 19.00 tot 20.30 uur. Wij werken met een beveiligde beeldbeller, je hoeft slechts de link in je mail te openen. De live dag is van 10.00 tot 16.00 uur.

Je kan je aanmelden via het contactformulier op deze site of stuur een bericht naar info@praktijkvoelmoedig.nl

 

Live vrouwengroep na seksueel misbruik

Gedurende 6 zaterdagen gaan wij aan de slag met (lichaamsgerichte) oefeningen, uitleg over trauma, met elkaar delen van ervaringen en psychodrama. Wij hebben veel verschillende tools in onze gereedschapskist die wij afwisselend zullen inzetten, waaronder psychodrama. Er zijn een aantal psychodramamodellen die speciaal ontwikkeld zijn voor seksueel misbruik trauma. Een zeer krachtige werkvorm die veel inzicht en verbetering van je klachten zal geven. En misschien zou je het niet denken, de manier waarop wij met jullie werken zal ook plezier en ontspanning geven.

De groep wordt begeleid door Marjo van Pomeren en Jeannette Dijkstra, beiden zijn wij opgeleid in de traumaseksuologie en hebben wij alle modules tot Certified Practitioner doorlopen.  Wij combineren onze kennis en inzichten, onze samenwerking is nieuw en vernieuwend. Beiden hebben wij onze eigen processen doorlopen en laten wij onszelf als mens zien, dit vinden wij belangrijk want het zorgt voor veiligheid en vertrouwen. Wij weten immers hoe spannend het is waar jij voor staat en wat je daar in tegen kan komen. 

Thema’s waar wij aandacht voor hebben:

Veiligheid en onveiligheid.

Gevolgen van de schade en herstel. Jij komt erachter: ik ben niet gek!

Eenzaamheid en depressie, een gevolg van de schade.

Verbinding en wat staat de verbinding met onszelf en de ander in de weg?

De aanpasser is de misbruikstand. Wat dit betekent zullen wij uitgebreid uitleggen.

Verlangen, waar sta jij en waar wil je naartoe?

Een van mijn favoriete werkvormen zijn de stoelen van agressie, hierin gaan wij samen op onderzoek naar jouw grenzen en hoe je dat communiceert.

Data en tijd:

vrijdag 21 oktober, zaterdag 5 november, vrijdag 18 november, vrijdag 2 december, vrijdag 16 december en zaterdag 7 januari 2023

De bijeenkomsten op de zaterdagen zijn van 10.00 tot 16.30 in Houten, inloop met koffie om 9.30 uur.

Investering: 1050 euro inclusief intakegesprek, koffie/thee/sap en iets lekkers.

Je kan je aanmelden via het contactformulier op deze site of stuur een bericht naar info@praktijkvoelmoedig.nl