Doorbreek eenzaamheid met Lotgenotencontact ONLINE

 

Iedere dinsdagavond is er de mogelijkheid om samen te komen in een online omgeving

Seksueel misbruik maakt eenzaam, dat begint al in de kindertijd. Doordat jij iets meemaakt wat kinderen niet horen mee te maken, ben je anders geworden dan andere kinderen. Je kan niet meer “gewoon” kind zijn. Vaak neem je die eenzaamheid mee naar je volwassen leven, in je relaties, je vriendschappen en zelfs naar je gezin als je die hebt. Alsof er altijd iets tussen jou en de ander in staat, je kunnen verbinden met de mensen om jou heen is moeilijk. Alsof je niet helemaal in de wereld aanwezig bent. Misschien heb je wel nooit gedaan wat je echt zou willen doen, en is het lastig je weg in de wereld te vinden.

Ook heeft misbruik invloed op de familie, er komt iets tussen jou en je familie in te staan. En al helemaal ingewikkeld wordt het als de dader iemand in de familie was. Het kan zijn dat jij als gevolg van het misbruik nu geen eigen gezin hebt. Misschien ben je gescheiden, of heb je helemaal geen contact meer met jouw familie.

Eenzaamheid en seksueel misbruik gaan hand in hand. Nu in deze crisis kan dit alleen zijn uitvergroot worden, en kan je extra voelen hoe groot de afstand tussen jou en de ander is. Of hoe alleen jij eigenlijk door het leven gaat.

Doordat ik zelf ervaringsdeskundige ben weet ik heel goed hoe dit voelt. Ik wil iets doen, samen met jou! Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 is er een online lotgenotengroep. Hier kan je delen, luisteren, ontmoeten, troosten, inspireren of wat je ook maar komt brengen en halen! Er zijn verschillende manieren om elkaar te ontmoeten, in de grote groep waar je online binnen komt, en in kleinere groepjes van ongeveer 3 of 4 mensen. De groep is toegankelijk voor mannen en vrouwen. Het wordt mooi, doe mee vanaf 14 april!

Je kan je aanmelden via het contactformulier op deze site of stuur een bericht naar info@praktijkvoelmoedig.nl 

Deelname is kosteloos.