Lotgenoten van seksueel misbruik

 

 

Online ondersteuningsgroep met afsluitende live cursusdag.

Ontmoet lotgenoten van seksueel misbruik en praat met hen over verschillende thema’s. Onder leiding van Jolanda den Heijer en ikzelf, Jeannette Dijkstra.

Seksueel misbruik maakt eenzaam. Dat begint al in je kindertijd. Door iets mee te maken dat kinderen niet horen mee te maken, ben je anders geworden dan alle andere kinderen. Je kan niet meer “gewoon” kind zijn.

Die eenzaamheid neem je mee naar je volwassen leven. Het heeft invloed op je relaties, je vriendschappen en je gezin. Het voelt alsof er steeds iets tussen jou en een ander in staat. Verbinding vinden tussen jou en de mensen om je heen is moeilijk. Het is alsof je niet helemaal aanwezig bent in de wereld.

Misschien heb je wel nooit gedaan wat je zelf zou willen.
Misschien vind je je weg niet in de wereld.

Het misbruik creëert afstand tussen jou en je vertrouwde omgeving. Het wordt al helemaal ingewikkeld als de dader iemand uit je vertrouwde omgeving is, zoals een familielid. Het zorgt er misschien voor dat je geen gezin hebt gesticht. Misschien verstoorde het je relatie en ben je gescheiden. Of verstoorde het je contact met je familie zo erg dat je geen contact meer met hen hebt.

Eenzaamheid en seksueel misbruik gaan hand in hand. Nu in deze tijd waarin wij niet meer vanzelfsprekend samen kunnen komen, kan dit alleen zijn uitvergroot worden, en kan je extra voelen hoe groot de afstand tussen jou en de ander is. Of hoe alleen jij eigenlijk door het leven gaat.

In deze cursus gaan wij met elkaar op weg om meer inzicht te krijgen in de schade die jij hebt opgelopen en de gevolgen daarvan op jouw leven. Ik geef deze cursus samen met Jolanda den Heijer, schrijfster van het boek “Onzichtbaar”. Zij heeft diepgaande kennis over de schade van seksueel misbruik en deelt haar inzichten op een altijd positieve en geheel eigen wijze. Doordat wij vaak hebben samengewerkt zijn wij goed op elkaar afgestemd en krijg jij het beste van ons beiden.

In de groep gaan wij in gesprek met elkaar, jullie krijgen praktische (t)huiswerkopdrachten en ook geven wij een theoretisch kader, zodat jij jezelf beter gaat begrijpen. Wij komen om de week online bij elkaar en zullen iedere bijeenkomst een thema centraal stellen:

Dag 1. veiligheid en onveiligheid

Dag 2. de schade: ik ben niet gek!

Dag 3. eenzaamheid en depressie, een gevolg van de schade

Dag 4. verbinding en wat staat de verbinding met onszelf en de ander in de weg

Dag 5. de aanpasser is de misbruikstand

Dag 6. verlangen, waar sta jij en waar wil je naartoe?

Dag 7. stoelen van agressie, door misbruik zit er een lek in jouw zelfbescherming. Het goede nieuws is: herstel is mogelijk.

Dag 8. de offline bijeenkomst. Wij ontmoeten elkaar in het echt en gaan aan de slag met wat wij de voorgaande ontmoetingen hebben geleerd en onderzocht. Wij doen dat in de grote groep maar werken ook aan opdrachten in tweetallen. Het wordt een mooie en inspirerende dag. Dat durven wij nu al te zeggen!

Data en tijd:

dinsdagen 2, 16 en 30 maart

dinsdag 13 en woensdag 28 april

dinsdagen 11 en 25 mei

Live cursus dag op zaterdag 12 juni, van 9.30 uur tot 17.00 uur, in de regio Utrecht of Amsterdam.  Locatie volgt nog. Deze dag verwennen wij jullie met koffie, thee, iets lekkers en een lunch.

De online bijeenkomsten zijn van 19.00 tot 20.30 uur. Wij werken met een beveiligde beeldbeller, je hoeft slechts de link in je mail te openen.

Jouw investering voor deze prachtige ontdekkingstocht is 250 euro.

Je kan je aanmelden via het contactformulier op deze site of stuur een bericht naar info@praktijkvoelmoedig.nl